Campania Națională ,,Citim cu voce tare impreună".

 Prin prezenta, Vă adresăm invitația de a participa la editia 2021 a Campaniei Naționale ,,Citim cu voce tare impreună", care va avea loc pe 3 februarie  2021.

 Campania nalională,,Citim cu voce tare impreună" reunește copii, tineri și adulli pentru a celebra puterea cuvintelor și pentru a crea comunități care susțin dreptul la citit ca"fiind un drept universal.

Confruntați cu dilemele generate de pandemie, după o perioadă de carantină, oamenii se confruntă mai frecvent cu probleme cum ar fi anxietatea, insomnia sau dificultăți in a face față stresului. În acest sens s-a constatat că lectura intensă a contribuit la elucidarea acestor probleme. 

Cititulcu voce tare reprezintă fundamentul dezvoltării alfabetizării și este cea mai importantă activitate pentru dezvoltarea culturii lecturii. În procesul de lectură cu voce tare sunt incurajate și sprijinite abilitățile de ascultare, gîndire și conversație.

 Ca să vă alăturați campaniei urmează:

1. să realizați un program pentru o zi in biblioteca Dvs., care ar promova activitili de lectură cu voce tare; 

2. să anunțați utilizatorii bibliotecii Dvs., despre programul special din data de 3 februarie 2021;

3. să creați postări pe pagina de Facebook a bibliotecii despre activitățile din biblioteca Dvs,. cu hashtag-ufile #World-Read_Aloud și # Să_citi m_cu_voce _tare 2021.

 Biblioteca Nalională a Republicii Moldova in parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, suține activitățile din cadrul Zilei Mondiale  a Cititului cu voce tare. 

Activitățile planificate pot fi înregistrate la nivel international la urmitorul URL- https:/www.litworld.org/worldreadaloudday.

Vă multumim anticipat  pentru interes și deschidere, rămânând în speranța unei colaborări  pe termen lung.

Elena Pintilei, director general


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iulian Filip - 76 ANI DE LA NAȘTERE

Festivalul „Acasă peste Prut”

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi