21 ianuarie 2021- Atelierul cu tematica „Ludicul în activitatea bibliotecii publice”,

La 21 ianuarie 2021 în cadrul Atelierului „Ludicul în activitatea bibliotecii publice”, toți bibliotecarii care au participat la acest atelier am put să acumulăm informații parcă la prima vedere simplă dar utilă și necesară.

Ideea jocului este veșnică , acesta a existat și s-a manifestat întotdeauna. Istoria jocului începe odată cu apariția omului pe Pământ, era parte componentă a experienței lui de supraviețuire și cunoaștere a lumii, scria Hermann Hesse în romanul său „ Jocul cu mărgele de sticlă”.
Astăzi trăim într-o lume cu o mulțime de instituții care ne oferă distracție și jocuri. E o consecință a civilizației …dar jocurile nu produc doar plăcere și divertisment, ele aduc schimbări de natură culturală, socială, de cunoaștere și de experiență.
Stă în natura omului să caute lucruri sau experiențe care îl surprind – și le obține prin joc. Omul, prin evoluție, și-a dezvoltat un apetit pentru surpriză. Această dorință este o parte esențială a minții noastre. Jocurile au fost întotdeauna surprinzătoare prin faptul că se desfășoară de fiecare dată altfel. Atunci când le jucăm sunt și instrumente producătoare de inedit, ceea ce le face distractive. Oamenii din impuls caută noutatea. Și dacă este exprimată ca necesitate, biblioteca se orientează spre a o satisface.
Ce trebuie să facă o bibliotecă ca să satisfacă necesitatea de joc a omului? La această întrebare răspunde conf. univ., dr. Lidia KULIKOVSKI
13
Impact - persoane
2
Interacţiuni
Biblioteca Publica Mereseni

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iulian Filip - 76 ANI DE LA NAȘTERE

Festivalul „Acasă peste Prut”

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi