Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor

 Începând cu anul 1983, la inițiativa ICOMOS, anual, pe data de 18 aprilie se marchează Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Evenimentul are scopul sensibilizării cetățenilor privind necesitatea protejării monumentelor și siturilor la nivel național și mondial. În acest context, câțiva dintre utilizatorii bibliotecii au aflat istoria unuia dintre cele mai frumoase monumente istorice și puncte de atracție turistică din Hîncești, Conacul Manuc Bey.

Complexul istorico-cultural Manuc Bey este un obiectiv istoric ce ascunde vestigii importante pentru neamul nostru. Acesta este unul dintre cele mai frumoase puncte de atracție istorică nu doar din Hîncești ci și din întreaga țară.
Construcția Palatului Princiar a pornit aproximativ în anul 1857 și a fost finisată în 1861. Palatul a fost construit după proiectul arhitectului Alexandru Bernardazzi și se presupune că ar fi fost decorat pe interior în patru stiluri: armenesc, turcesc, moldovenesc și european. Complexul istorico - arhitectural Manuc Bey, a fost restaurat în anii 2014-2015.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iulian Filip - 76 ANI DE LA NAȘTERE

Festivalul „Acasă peste Prut”

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi