Ziua Creioanelor Colorate

 Creioanele colorate au o istorie plină de culoare. În timp ce matrițele cu ceară în nuanțe au existat de secole, creionul modern a apărut în anii 1900.

Creioanele crayola au fost introduse în 1903 de Binney & Smith ca o alternativă mai sigură și mai ieftină la ustensilele de artă folosite la acea vreme. Binney & Smith și-au prezentat în premieră celebrul pachet de opt creioane cu gama de culori: negru, maro, portocaliu, violet, albastru, verde, roșu și galben. Acest amestec de culori, împreună cu numele lor, a rămas neschimbat timp de 45 de ani. De atunci, s-au adăugat multe culori, denumirile culorilor și ambalajele s-au schimbat și au apărut stiluri de culoare precum neonul, metalul și sclipiciul.

De Ziua Creioanelor colorate (16 martie),copiii grupei pregătitoare, IET "Andrieș ",educator dna. Silvia Plamadeală, Gradinita Mereseni au ascultat cu drag povestea "Cel mai frumos creion",din care au înțeles importanța fiecărei culori și faptul că culorilor le stă bine atunci cînd sunt împreună, astfel ele ne fac viața mai veselă și mult mai frumoasă.
La final copiii au decupat,au colorat cu culorile preferate și au confecționat o cutie cu creione .Drept răsplată au primit în dar o cutie cu creioane colorate care le va fi de ajutor în grupă.
Mulțumim diasporei din Anglia care a contribuit cu o donație ca această activitate să fie una colorată .
Ar putea fi o imagine cu 10 persoane, persoane studiind, jucărie pentru copii şi text

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iulian Filip - 76 ANI DE LA NAȘTERE

Festivalul „Acasă peste Prut”

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi