Postări

Se afișează postări din martie, 2024

Ziua Mondială a Apei

Imagine
  Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. Astăzi împreună cu Grupa Mare a Gradinita Mereseni ,,Andrieș" împreună cu educatoarea Bufteac Ana,am discutat despre importanța,protejarea și economisirea apei în viața de zi cu zi.

Ziua Mondială a Poeziei

Imagine
Ziua mondială a poeziei, sărbătorită în fiecare an, la 21 martie, celebrează una dintre cele mai apreciate forme de expresie a identităţii culturale şi lingvistice ale umanităţii. Practicată de-a lungul istoriei, în fiecare cultură şi pe fiecare continent, poezia vorbeşte despre umanitatea noastră comună şi despre valorile noastre comune, transformând cele mai simple poezii într-un catalizator puternic pentru dialog şi pace.   În contextul Zilei Internaționale a Poeziei, care este marcată anual la 21 martie, împreună cu utilizatorii bibliotecii am desfășurat o oră a poeziei cu genericul: "Poezia- muzica sufletului”.

Ziua Creioanelor Colorate

Imagine
  Creioanele colorate au o istorie plină de culoare. În timp ce matrițele cu ceară în nuanțe au existat de secole, creionul modern a apărut în anii 1900. Creioanele crayola au fost introduse în 1903 de Binney & Smith ca o alternativă mai sigură și mai ieftină la ustensilele de artă folosite la acea vreme. Binney & Smith și-au prezentat în premieră celebrul pachet de opt creioane cu gama de culori: negru, maro, portocaliu, violet, albastru, verde, roșu și galben. Acest amestec de culori, împreună cu numele lor, a rămas neschimbat timp de 45 de ani. De atunci, s-au adăugat multe culori, denumirile culorilor și ambalajele s-au schimbat și au apărut stiluri de culoare precum neonul, metalul și sclipiciul. De Ziua Creioanelor colorate (16 martie),copiii grupei pregătitoare, IET "Andrieș ",educator dna. Silvia Plamadeală, Gradinita Mereseni au ascultat cu drag povestea "Cel mai frumos creion",din care au înțeles importanța fiecărei culori și faptul că culorilor