Ziua Internațională a Puzzle-ului

 În fiecare an pe 29 ianuarie este sărbătorită Ziua Internațională a Puzzle-urilor. Jocul de puzzle constă în reconstituirea unei imagini sau a unui obiect tridimensional având la dispoziție numeroase piese (diferite ca formă și culoare) ce se pot intercala. Pentru cele mai multe persoane, această activitate este un hobby.

Primul joc de puzzle a fost creat in 1767 de către un cartograf englez pe nume John Spilsbury. Acest joc a constat dintr-o harta tăiată in bucăți si folosita drept instrument educațional pentru copii. Acesta a fost primul puzzle cunoscut, dar puzzle-urile moderne s-au dezvoltat abia in secolul al XX-lea. In ziua de astăzi, jocul de puzzle se bucura de o popularitate tot mai mare, fiind disponibil in variante pentru adulți si copii, in funcție de gradul de dificultate. Din dragostea pentru acest joc, în anul 2002 a fost desemnată Ziua Puzzle-urilor de către Jodi Jill, creator de puzzle-uri pentru publicații.
În prezent, psihologii încurajează rezolvarea puzzle-urilor nu doar ca o activitate recreativă, ci ca o importantă componentă în dezvoltarea copiilor.
Activitate petrecută în parteneriat cu IP GM Mereșeni Hîncești.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iulian Filip - 76 ANI DE LA NAȘTERE

Festivalul „Acasă peste Prut”

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi