FAMILIA - NUCLEUL SOCIETATII PROSPERE

 Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a ONU.Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

Cu aceasata ocazie,împreuna cu Asistentul Social,dna.Irina Garaba,am organizat o masă rotundă la care am invitat cîteva persoane din diverse familii și am avut o discuție productivă despre importanța familiei în societate.

Familia este o temă foarte importantă a literaturii române dar și universale. Este o temă a identității. Autorii români, prin operele lor, înfățișează familia în diferite ipostaze ale trecutului și prezentului. Fiecare familie este ca un fundal, un cadru de desfășurare a evenimentelor. În povestiri, nuvele sau romane, personajele au întotdeauna în spatele lor o familie, un trecut care să le dezvăluie originile.Astfel am prezentat o mică expoziție de carte,am ales din colecția bibliotecii citeva romane care au la bază tema familiei.

Familia este cea care îți oferă sprijinul atunci când te confrunți cu obstacolele vieții. Este cea care te ajută să te ridici când ești tras în jos de restul lumii. Familia ar trebui să te invețe ce înseamnă iubirea, înțelegerea și respectul; în sânul ei afli care sunt adevăratele valori ale vieții.

La multi ani de Ziua Familiei!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iulian Filip - 76 ANI DE LA NAȘTERE

Festivalul „Acasă peste Prut”

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi