Postări

Se afișează postări din octombrie, 2023

„Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi

Imagine
  Astăzi am mers în vizită la elevii din la clasa I-i, învățătoare dna Cucereanu Galina, IP GM Mereșeni Hîncești . Împreună cu elevii am lecturat cartea „Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi. În cadrul activității, copiii au făcut cunoștință cu fetița Alice - eroina unei povești lirice, care pornește în căutarea păcii. Culoarea neagră, simțindu-se frustrată, declanșează un război al culorilor și o transformă pe Alice într-un înger, care doarme o noapte în inima unui Demon. În carte, războiul este interpretat la modul metaforic, iar istoria are inflexiuni de intertextualitate cu subiectul cărții „Alice in Tara Minunilor”, cititorului oferindu-i-se o șansa inedita a lecturii prin comparație. Aceasta este o carte a Păcii, pe care și-o doresc și copiii noștri și cei refugiați... Autorul, Viorica Covalschi dedica această carte tuturor copiilor – victime ale războiului din Ucraina. În cadrul activității copiii au decupat steluțe colorate și au scris cu ajutorul învățătoare...

Scriitori de pe ambele maluri ale Prutului – reuniți la Biblioteca Publică Raională Hâncești

Imagine
  Duminica,15 octombrie,am avut o deosebită plăcere să particip la o activitate de poezie și muzică organizată de Biblioteca Publică Raională,unde s-au reunit două cenacluri literare ”Nicolae Labiș„ din Fălticeni, România, președinte scriitorul Constantin Bulboacă și Cenaclul ”Vocea Basarabiei„ din Chisinau, președinte scriitoarea Ana Onică.A fost petrecută o a ctivitate de suflet, ce a îmbinat poezia cu muzica și a reunit oameni frumoși și talentați .

Festivalul „Acasă peste Prut”

Imagine
  În perioada 06-08 octombrie 2023, echipa de proiect de la Consiliul Raional Hîncești, reprezentanții Primăriei Mereșeni, Școlii de Arte Hîncești, membri ai Ansamblului „Cimbrișor”, producători și meșteri populari, au participat la Festivalul „Acasă peste Prut”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, România, în cadrul Proiectului „TRECUTUL ARE UN NOU VIITOR – Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galați, România, și Hîncești, Republica Moldova”. Acest festival a avut ca scop să creeze un prilej de exprimare a datinilor și obiceiurilor străvechi într-un mod nou, pentru a valorifica și prezenta tot ce au România și Republica Moldova mai trainic și mai autentic în arta tradițională a generațiilor trecute.

Ziua Mondială a Animalelor

Imagine
  Ziua Mondială a Animalelor este o zi specială dedicată vieţii animalelor şi legăturii noastre cu ele. Această sărbătoare recunoaşte locul pe care animalele îl au în viaţa noastră, atît cele de companie, care ne sunt alături şi ne aduc bucurie în fiecare zi, cît şi toate celelalte animale de pe Pamînt, care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi. Iniţiată în 1931 la Florenţa (Italia), ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol, Ziua Mondială a Animalelor a ajuns cu timpul sa fie celebrată pretutindeni pe glob ca zi a tuturor animalelor. La data de 4 Octombrie am sărbătorit Ziua Internaționalā a Animalelor.Cu această ocazie, în incinta bibliotecii, s-a petrecut o oră informativă în cadrul Clubului de Lecturā cu genericul: ,,Prietenul meu necuvântător" în grupa pregătitoare "Fluturașii".Am avut parte de o activitate interesantā cu o atmosferā veselā și prietenoasā.